×

Kontakta oss

Preferens AB
Hamntorget 5
652 26 Karlstad

Film för alla, alla för film!

Nu har jag jobbat på Preferens i snart ett halvår. Det passar väl ypperligt att avlägga en liten rapport om min första tid här.

Från att ha levt med en ytterst blygsam konsumtion av kaffe, fyller jag nu koppen många gånger under dagen. Vi har jäkligt gott kaffe här. Allt som oftast finns det även tilltugg i form av bakverk, speciellt på våra fredagsmöten som är tämligen heliga. Glädjande nog fylls bullförrådet även på av kunder då och då. Vi får mycket besök här på Preferens!

Men, det är inte bara kaffet och bullarna som gör att jag trivs på Preferens. Från att ha drivit egen firma i många år är jag formligen själaglad över att ha trevliga kollegor omkring mig hela dagarna. Bara en sån sak som att ha möjligheten att utbyta idéer och kreativa lösningar med yrkesskickliga arbetskamrater är ett Halleluja moment i sig.

Vi har även ett hemtrevligt kontor där jag gärna spenderar tid när jag inte är ute och rastar kameran. Att rasta kameran betyder att jag filmar och fotograferar, och det är något jag tycker är vansinnigt roligt.

Ännu roligare är det faktum att det strömmar in nya uppdrag hela tiden. Intresset för det rörliga har visat sig större än vi någonsin vågat hoppas på. Det ena produktionen inte det andra likt. Jag får förmånen att jobba med trevliga kunder från olika branscher som alla har sina egna önskemål. Ena dagen gör vi film om glasögon, den andra om precisionsbandstål, belysning eller avancerade instrument. Hur kul som helst!
 

Att få skapa filmprojekt från grundidé till en slutprodukt som gör nytta är riktigt häftigt!

 
I säljarbetet är filmen ett utmärkt hjälpmedel i den inledande säljpitchen, vid större företagspresentationer eller som visuell magnet på mässor och andra events. Förklara tekniskt komplicerade processer, maskiner och verktyg med tydliga instruktionsfilmer eller berätta om företagets verksamhet och mjuka värden i en mera övergripande film. I den löpande kunddialogen och i sociala medier kan också korta filmreportage snabbt ge kunder, partners eller anställda information om viktiga nyheter och förändringar i verksamheten.

I det interna jobbet kan filmen vara ett sätt att snabbt lotsa in dina nyanställda men också basen i ett kontinuerligt lärande. Våra kunder talar ofta om E-learning. Det tycker vi är roligt. Att med spelfilm och animation skapa kompletta utbildningspaket är något vi tar oss an.  
  

Framtiden ser ljus ut

Det ligger många nya spännande projekt i loppet på filmkanonen, stubinen är tänd och mynningen skjuter ut färdiga filmproduktioner som effektivt hjälper våra kunder att kommunicera sina budskap. Att få skapa filmprojekt från grundidé till en slutprodukt som gör nytta är riktigt häftigt. 

Nu ser jag fram emot att få fortsätta rasta kameran, dricka för mycket kaffe och visualisera idéer här på Preferens. Nästan lika mycket som jag ser fram emot våren. Jag är ganska trött på slask nu, och med tanke på den nytillkomna rosten anar jag att även min stackars cykel håller med om detta.

Tack för ordet!

Sugen på film? Ring en vän. (Det är jag som är vännen)

SEBASTIAN WIMAN
054-15 13 30
sebastian@preferens.se

Fler blogginlägg från Film