3D-animation växer över hela världen

Användandet av 3D-animation växer över hela världen. Man behöver inte längre vara varken konstnärlig eller kunna koda för att skapa fantastiska ting i 3D. Med nyfikenhet, lite jävlar anamma och en vilja att utmana sig själv kommer du långt!

3D-tekniken går att använda till mycket. Animerade filmer, CGI (fotorealistiska bilder), spel och specialeffekter är bara några av oändligt många applikationsområden. Begränsningarna för vad som går att göra är få.

Med bara fyra års 3D-skapande i bagaget har vi på Preferens redan hunnit med en hel del. Vi möter samtidigt nya spännande och utmanande projekt i stort sett varje dag.

 

Belysningsteknik från Strihl

Kungsbacka-företaget Strihl är specialister på professionell belysning och erbjuder ett brett program av belysningsarmaturer, master och stolpar inom områden som Vägar & gator, Sport & motion och Offentliga platser.

Preferens fick uppdraget att med en animation åskådliggöra vad Strihls produkter kan användas för. Som grund skapades en passande animerad miljö med parkering, grönområde och fotbollsplan med snygg textur och korrekt ljussättning. I miljön placerades Strihls produkter som med hjälp av kamera animerades genom miljön.

 

 

Bygg din dörr hos Hellbergs

Hellbergs Dörrar i Mellerud AB är en av Sveriges ledande tillverkare av ståldörrar. Dörrarna är komplexa och man har från företagets sida varit ivriga att finna vägar att visa dörrens möjligheter.

Preferens har därför utvecklat en interaktiv 3D-applikationenBygg din dörr  – där besökaren kan genom egna val kan lära mer om viktiga dörrdetaljer och på egen hand utforska variationer och tillval. Bygg din dörr finns tillgänglig på Hellbergs hemsida.

 

 

Petroseal

Webbsidor anpassade för 3D-program är något vi nyligen har upptäckt och grottat ner oss i. Tack vare PetroSeal, en av våra Indutrade-kunder, har vi getts möjligheten att grotta ner oss i tekniker och programvaror där 3D-skapandet samspelar med webben.

Verge 3D är en kraftfull och intuitiv verktygslåda som kan användas för att skapa interaktiva webbsidor inriktat på produktkonfigurationer, engagerande presentationer av olika slag, onlinebutiker, e-learning innehåll och enklare webbspel.

Verge 3D öppnas direkt i 3D-programmet vilket gör det möjligt att enkelt samspela mellan de olika programvarorna. Du kan enkelt göra justeringar och omedelbart se det nya resultatet med några få knapptryck. Utvecklingen stannar aldrig upp…

 

 

Är du nyfiken på vad vad 3D-animation kan göra för dina produkter? Tveka inte, ta en kontakt för ett kort snack per telefon.

Elin Nilsson
054-224 13 99

Fler blogginlägg från Digitalt